WANDELEN IN ONZE CONTREIEN

 

Niet minder dan 75 km wandelwegen doorkruisen de gemeente. Een wandelbrochure met wandelingen op knooppunten wijst je de weg.
Zowel een beginnende stapper als een geoefende wandelaar vindt hier zijn gading! De afstanden variëren van 5 km tot 35 km. 

 

Wandeling van het jaar: De Heidense Vennenwandeling

Met deze wandeling op knooppunten verken je landelijke woonwijken, het prachtige natuurgebied "De Werft" en de meer religieuze abdij van Averbode en het Mariapark.  Je maakt er kennis met het bosgebied dat drastisch veranderd is en geleidelijk aan het overgaan is naar een heidelandschap met ven. Het klompenmuseum vormt een originele en leuke tussenstop op de wandelroute. 

 

De Grote Klomp-route

Op 8 september 2012 werd de Grote Klomp op de Markt van Groot-Vorst plechtig ingehuldigd. Groot-Vorst was jarenlang het Mekka van de klompennijverheid in de Zuiderkempen, de Klomp is dan ook een eerbetoon aan de vele klompenmakers en hun families. Het monument is een kopie van de reuzenklomp die 1975 gemaakt werd door Sam Mondelaers, die klomp is te bezichtigen in het Klompenmuseum.  Wil je graag de streek rond de Grote Klomp verkennen? VVV Toerisme Laakdal tekende enkele prachtige wandelroutes uit die starten en eindigen aan de Grote Klomp. 

 

Agentschap voor Natuur en Bos

Boswachterspad door Helschot en Varenbroek diverse afstanden.Natuurpunt

Averboodse Bos- en Heidepaden

Roostpad: 4 km

Trichelbroekpad: 4 km

Varendonkpad: 5,5 km

 

Wandelen met knooppunten

VVV Toerisme Laakdal heeft verschillende wandelingen uitgewerkt op knooppunten. Deze wandelbrochure is hier beschikbaar.
Zie hieronder de verschillende wandelroutes:
Eindhoutpad
Klompenpad
Meerlaarpad
Rondje Laakdal
Roostpad
Trichelbroekpad
Varendonkpad
Veerle-Heidepad
Veerlepad
Vorstpad

 

Wandelen met GPS

Je kan in Laakdal ook leuk wandelen met de GPS! VVV Toerisme Laakdal heeft diverse themawandelingen.
Indien je zelf een GPS hebt, kan je de gpx-bestanden verkrijgen via info@vvvlaakdal.be. Wil je wandelen met een GPS van de VVV, kan je deze gratis uitlenen bij de toeristische dienst. 

 

Verkoop van wandel- en fietskaarten

Wandel- en fietskaarten kan je verkrijgen op verschillende plaatsen:
- vrijetijdsbalie gemeente Laakdal, Kerkstraat 21, 2430 Laakdal (ingang via bib)
- bibliotheek Laakdal, Kerkstraat 21, 2430 Laakdal
- krantenwinkel De Rubriek, Meir 18a, 2430 Laakdal